Sabah 09:00 sıralarında D-100 karayolunda meydana gelen trafik kazasında facianın eşiğinden dönüldü. Edinilen bilgilere göre D-100 karayolu üzeri Çilimli'ye Topçular Köyü mevkiinde lastiği patladığı iddia edilen TIR karşı yöne geçti. İstanbul'dan Ankara istikametine gitmekte olan 54 yaşındaki Ali Kargın idaresindeki HB 041466 yabancı plakalı TIR direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı yöne geçti. Karşı yönün iki şeridini de kapatan TIR neredeyse bir otomobili altına alacaktı. Plakası öğrenilemeyen otomobilin yolda bıraktığı fren izleri sürücüsünün TIR'a çarpmamak için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor.

20412

Yaklaşık 30 metre fren izin bulunan otomobilin TIR'a çarpmak üzereyken durduğu yine firen izinden anlaşılıyor. TIR sürücüsü Ali Kargın TIR'ın lastiğinin patladığını ve direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı yöne geçtiğini söyledi. TIR sürücüsü karşıdan otomobilin gelen otomobili gördüğünü ancak yapacak birşeyinin kalmadığını belirtti. Neyseki bu kaza maddi hasarla atlatıldı. Çilimli sapağına yaklaşık 300 metre kala meydana gelen kaza nedeniyle trafiğe kapanan Ankara istikametinde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

20416

Dorsesinde bir adet TIR ve bir adet Kamyon bulunan TIR çekici ile yoldan kaldırılarak yol trafiğe açıldı. Kaza yapan TIR'ın Almanya'dan Irak'a gittiği öğrenildi. Emniyet güçleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

20415

Haber; Ş. ÇAKIR