Düzce'de son bir hafta içinde hırsızlık olaylarında artış yaşanıyor. Bir hafta içinde Merkez'in değişik yerlerinde hırsızlık olayları meydana gelirken dün akşam da tesadüfün bu kadarı dedirten soygun gerçekleşti.

Cedidiye Mahallesi Bolu Caddesi üzerinde geçen gün bir işyerinin soyulduğu haberini yapmıştık. Dün akşam da işyerinin üstünde bulunan Kadir Begeç'e ait evin soyulduğu anlaşıldı. Begeç'in hastalığı nedeniyle uzun süredir İstanbul'da bulunması ise işyerinde yaşanan soygun olayıyla daire de yaşanan soygun olayının aynı zamanda yaşandığı ihtimalini doğurdu.

Soyulan evin sahibi Kadir Begeç'in kardeşi Hilmi Begeç te yaşanan hırsızlık olayını kendisinin farkettiğini söyleyerek, “Abim uzun süredir İstanbul'da bulunuyor. Dün akşam abimin evine geldiğimde evdeki eşyaların dağıtıldığını gördüm. Yaşanan hırsızlık olaylarındaki artış bizi de korkutuyor.” şeklinde konuştu.

Hırsızlık olayını gören vatandaşlar da son zamanlarda artan hırsızlık olaylarının endişe verici olduğunu belirterek artık evlerini başıboş bırakmaya çekindiklerini ifade etti.

Hırsızlığın yaşandığı evin arkasında yangın merdiveni ve geniş bir balkonun bulunması ise soygunu gerçekleştiren kişi ya da kişilerin soygunu buradan girerek gerçekleştirdiği ihtamellerini kuvvetlendiriyor. Emniyet ekiplerinin soygunlarla ilgili incelemeleri de devam ediyor.