Geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm alanında yaşanan kovalamacanın faili olduğu iddia edilen bir kişi Dereli Tütüncü Mahallesinde ki evinde polis baskınıyla yakalandı.
Cinsel istismar suçlarından kesinleşmiş 24 yıl 10 ay hapis cezası olan ve 11 farklı suçtan yakalaması bulunan S.İ. isimli şahıs, cezaevine sevk edildiği esnada firar etmiş ve kaçan firari takibe alınmıştı. Takibe alınan firari S.İ. kentsel dönüşüm alanında sıkıştırılmış ve polisten kaçmayı başarmıştı.

İnşaat alanını didik didik arayan ekipler zanlıyla irtibat halinde olduğunu tespit ettiği 1 kişiyi gözaltına alarak karakola götürmüştü. İkinci kez inşaat alanında polislere izini kaybettiren S.İ.’nin peşine düşen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü birimleri zanlının Dereli Tütüncü Mahallesindeki ikametinde olduğunu tespit etti. S.İ.’nin bulunduğu ikamete sabah saatlerinde şafak operasyonu yapan ekipler bir taşla iki kuş vurdu. S.İ.’nin evine yapılan baskında cinsel istismardan gözaltına alınan şahısla aynı evde bulunan ve hırsızlık suçlarından arandığı tespit edilen D.M. isimli şüpheli gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlının evinde yapılan aramalarda 1 adet pompalı tüfek, bir adet tabanca ve bir adet bilgisayar bulurken ekipler suç aletlerine el koydu.

 

Haber; İ. KELEŞ