Yangın ve kaza olayların da olaya en yakın zaman da müdahale etmeye çalışan itfaiye ekipleri, verdikleri bu zorlu mücadelede ne gibi sıkıntılarla karşılaşıyor merak ettik ve sorunlarını onlardan dinledik. Her meslekte de olduğu gibi bu mesleğinde zorlukları olduğunu belirten itfaiye erleri, halkın biraz daha duyarlı olmalarını istediklerini ifade ettiler.

Yapılan asılsız ihbarlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getiren itfaiye erleri. Bu asılsız ihbarlar esnasında, gerçek bir yangın olabileceğini hatta bu yangının kendi yakınlarından birinin evi veya iş yerinde de çıkmış olabileceğini akıllarına getirmelerini, kendilerini yanlış yönlendirmemelerini istediklerini belirtirken. Kazalara giderken tüm sirenlerinin yanmasına rağmen kendilerine yol vermeyen şoförlerimizden de daha duyarlı olmalarını istediklerini ifade ettiler.

Halkımıza itfaiye ekiplerinin çalışmalarından memnun olup olmadıklarını sorduğumuz da, memnun olduklarını ifade edenlerin yanı sıra, henüz hiç yangın görmediklerini bundan dolayı da çalışmalarını bilmediklerini ifade edenler de oldu.