Bugün Öztürkler kavşağında büyük bir kavga vardı. Burada yaralananlar oldu. Polis zamanında müdahale etmeseydi, olaylar daha da büyüyecekti. Burası D.100 Karayolundaki Öztürkler kavşağı. Karabükspor’un taraftarları Öztürkler kavşağını karıştırdılar. Bursaspor ile Bursa Atatürk Stadı'nda oynayacağı maç için yola çıkan Karabüksporlu bir grup taraftar Öztürkler kavşağında bira almak için durdu.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Sanki maça değil, savaşa gidiyorlarmış gibi bira aldıkları dükkana para ödemek istemediler. Bunun üzerine ortalık karıştı. İlk dükkan sahibini döven taraftarlar başka iş yerine girerek yine kavga çıkardılar. Burada da dükkan sahibini tartaklayan taraftarlar ortalığı savaş alanına çevirdi.

22203

Bu defa çevreden gelen vatandaşlar, dükkan sahiplerini korumak için kavgaya dahil oldu. Ortamın iyice gerginleştiği sırada Karabükspor taraftarları bu defa içinde öğrenci bulunan 81 DU 553 plakalı minibüsün camını kırdılar. Gözü dönmüş taraftarlara bu da yetmedi. Bu defa 81 AH 155 plakalı minibüs ve 81 BJ 482 plakalı otomobilin camlarını kırdılar.

Yaşanan olaylara sessiz kalmayan Düzceli vatandaşlar da Karabükspor taraftarlarına karşılık verince devreye polis girdi. Olayların büyümemesi için bölgeye Polis ekipleri takviye edildi.

22204

Daha sonra Karabüksporlu taraftarları taşıyan otobüsü eskort eşliğinde olay yerinden uzaklaştırdı. Çıkan arbedede yaralanan 5 kişi 112 acil servis ambulansları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

22198

Kavgayı gören vatandaşlar ise Karabüksporlu taraftarlara tepkiliydi Polis, olayda çok akıllıca davrandı. Karabüksporlu taraftarlardan gözaltına alınacak olanları, otobüsü bölgeden uzaklaştırdıktan sonra alması, olayların daha da büyümesini önledi.

22194

Haber; R. BAL