Karadeniz'in kaprisli dalgaları, her yaz olduğu gibi bu yaz da serinlemek için girenlerin sonu olmaya başladı. Akçakoca da bir plajda denize giren üç kişi dalgalara kapıldı. Olayda iki kişi hayatını kaybederken, bir kişi da hastanede ölüm kalım savaşı veriyor.

İstanbul'dan memleketleri olan Akçakoca'ya tatil amacıyla gelen bilgin ve Demirci aileleri, yüzmek ve serinlemek için Akçakoca'nın Melenağzı Köyü ve Hasançavuş köyleri arasında kalan bir plaja gittiler.

Yüzme bilmedikleri anlaşılan 36 Yaşındaki Sezai Bilgin, 17 Yaşındaki Burak Demirci ve 14 Yaşındaki Sezer Demirci, denizde eğlenirken bir anda dalgalara kapıldılar. Plajdaki vatandaşlar olayı farkedince boğulma tehlikesi geçiren üç kişiyi kurtarmaya çalıştıysa da üç kişi hayati belirtilerini yitirmiş olarak sahile çıkarılabildi.

112 Acil Servis tarafından Akçakoca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan üç kişiden Sezai Bilgin ve Burak Demirci yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybettiler. 14 Yaşındaki Sezer Demirci ise yapılan müdahale sonucunda hayata dönerken, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay Akçakoca sahillerinde eksik güvenlik önlemlerinin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. Bilindiği gibi Akçakoca Sahillerinde geçtiğimiz yıllarda da benzer olaylar yaşanmış, bir yandan güvenlik önlemi olmayan yerlerde ve dalgalı havalarda denize girmemeleri için vatandaşlara uyarılar yapılmış, diğer yandan da bir acil kurtarma timi kurulması için hazırlıklar yapılmıştı.

Haziran ayının başlarında turizm sezonunda boğulma olaylarının yaşanmaması için 15 kişilik bir kurtarma ekibi kurulacağı açıklanmasına rağmen bir sonuç alınması mümkün olmamıştı.

Acil Kurtarma timi kurulan diğer illerin sahillerinde boğulma olaylarında önemli bir ölçüde azalmanın meydana geldiği belirtilirken, Akçakoca'da da bir acil kurtarma ekibinin kurulmasının gerekliliği de bir kez daha ortaya çıkmış oldu.