Olay, dün akşam saatlerinde TEM Otoyolu Düzce kesiminde bulunan Üçyol Köyü mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Güvenlik güçleri, İstanbul’dan Ankara’ya giden 02…772 plakalı otomobilin bomba yüklü olduğu ihbarı üzerine alarma geçti.



Araç, jandarma ve otoyol polisi tarafından durdurularak araç içerisindeki 5 şahıs araçtan indirildi.



Geniş güvenlik önlemleri altında araçtan indirilen 5 şahıs araçtan uzaklaştırıldı. İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, merkez ilçe ve diğer ilçe jandarma komutanları da bölgeye kısa sürede ulaştı.



Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla araç ve araçta bulunan kişilerin üstlerinde arama yapıldı. Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bomba İmha Uzmanı araçta büyük bir titizlikle incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler esnasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken TEM Otoyolunun Ankara istikameti kısa süreli trafiğe kapatıldı. Yapılan aramada herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı. Araçta yapılan aramalar sonrasında trafik eski akışına geri döndü. Araç ve 5 şahıs güvenlik güçleri tarafından İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklamasında, araçta bulunan O.D'nin A.G, M.T, R.G ve M.E.K tarafından kaçırıldığı yönünde ihbar geldiğini ifade etti. Şüpheliler A.G, M.T, R.G ve M.E.K'nin avukat huzurunda “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçlarından kolluk birimince ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirtti.

Haber:İ.KELEŞ