Son dönemde narkotik ekiplerinin yaptıkları operasyonlarda, maalesef zaman zaman basına yansıyan 'ölümler'le ismini duymaya alıştığımız bir madde haline gelen bonzai son birkaç yıl içerisinde aşırı bir şekilde yaygınlaştı.



Gitgide yaygınlaştı

Bunda maddenin sentetik, yani doğal olmayan çizgisinden ötürü ucuz olması önemli oldu ve 'esrara benzer bir madde' denilerek uyuşturucu kullanılan ortamlarda gitgide yaygınlaştı. Geçtiğimiz gün Ağa Mahallesi’nde yaptıkları operasyonla paket paket sentetik uyuşturucu olarak adlandırılan Bonzai ele geçiren emniyet ekiplerinin operasyonları sürerken, bu maddeyi kullanan gençlerin kötü görüntüleri de kameralarımıza takılıyor. (haber için tıklayın)


Örnekleri çoğalıyor!

D-100 Karayolu’nda 33 yaşındaki bir adamın aldığı uyuşturucu maddesiyle motosikletin başına geçtiği, hem kendini hem de diğer sürücülerin canını nasıl hiçe saydığını görüntülemiştik.  (haber için tıklayın)


Gün geçtikçe kötü sonuçlara neden olan ve önlenmesi konusunda büyük sıkıntıların yaşandığı "bonzai"nin gençler nasıl olumsuz etkilediğinin son örneğiyle bugün Nusrettin Mahallesi’nde karşılaştık. Genç insanların hayatlarına adeta bir kara bulut gibi çöken uyuşturucu, bu kez Ziya Gökalp Sokak'ta bir genci komaya soktu.



Sabah saatlerinde aldığı uyuşturucunun etkisiyle ayakta durmakta güçlük çeken A.T için çevredeki vatandaşlar durumu polise haber verdi. Polis ekipleri gence yardım edebilmek için sorular sorarak kimlik bilgilerini almaya çalıştı. Uyuşturucunun etkisindeki A.T polis yardımcı olmaya çalışırken oldukça zorlandı.



Polisten uzaklaşmak isteyen genç uzun süre ikna edilemedi. 112 Acil Servis ekipleri komaya giren A.T'yi hastaneye götürdü.

 

Haber: Y. Sever