Bursa'da, bıçak ve silah göstererek tehdit ettikleri vatandaşlardan zorla para, cep telefonu ve kontör aldıkları iddia edilen 6 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.

 

Alınan bilgiye göre, Yeşilova, Kemer çeşme, Altınova ve Küçük balıklı mahallelerinde oturan bir grup vatandaş, geçen yılın temmuz ayında İl Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, bazı kişilerin silah ve bıçak tehdidiyle para, cep telefonu ve kontörlerini gasp ettiğini bildirdi.

 

Şikayetler üzerine vatandaşlarla tek tek görüşen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, verilen eşkaller doğrultusunda kimlikleri belirlenen Levent E.(35), Osman N. (30), Hüseyin K. (20), Mahmut Ö. (35), Faruk K. (29) ve Volkan A'yı (20), ''Isırgan–16'' adı verilen operasyonla gözaltına aldı.

 

Çeşitli yağma olaylarına da karıştıkları öne sürülen zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ''Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yağma, ölümle tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçlarından adliyeye sevk edildi.