Yapımı 17 yıl süren ve geçtiğimiz yıl bu zamanlarda açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirilen Bolu dağı tüneli’nin önündeki viyadüklerde meydana gelen buzlanma sorunu bir türlü çözülemedi. Buzlanma nedeniyle hala kazalar yaşanmaya devam ediliyor.

Kış başlarken sürekli rüzgar altında olması nedeniyle buzlanma sorununun sürekli yaşandığı üç viyadükte otomatik bir buz önleyici sistem kurulduğu açıklanmıştı.

 Bu sistemle GPRS sistemiyle hava ölçüm istasyonlarından alınan veriler pompa istasyonlarına ulaşacak, ısı bir derecenin altına düştüğünde buz çözücü niteliği olan kimyasal bir maddenin  yola püskürtüleceği açıklanmıştı.Bir buçuk ayda tamamlanan sistemin 7 gün 24 saat çalışacağı ve 10 milyon dolara mal olduğu da bildirilmişti.

  

Ancak viyadüklerde buzlanma sorunu yine çözülemedi ve yaşanan kazalar buz önleyici sistemin yetersiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Viyadüklerdeki buzlanma nedeniyle yaşanan kazalarda meydana gelen can kayıpları ve yaralanmaların yanı sıra büyük miktarda maddi kayıplar da meydana gelmeye devam ederken, yapılacak bir incelemenin ardından  sorunun çözülmesi için gereken adımların atılması gerekiyor.