Emniyet Müdürlüğü Ekiplerinin bir uygulama kapsamında “dur”ihtarı çektiği araç kaçmaya çalışınca çalıntı olduğu bilgisine ulaşılan araç takip altına alındı ve yakalandı. Ancak araçtaki sürücünün aracın gerçek sahibi olduğu ve  bir yıl önce çalınan aracın eksik işlem nedeniyle hala çalıntı gözüktüğü ortaya çıktı.

Zeki Arslan idaresindeki 81 AG 857 plakalı araç Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Köy yollarına girerek izini kaybettirmeye çalışan aracı takibe alan polisler aracın çalıntı olduğu bilgisine ulaşınca, yollarda önlem alarak aracı Soğancı Mevkiinde durdurdular. Sürücünün sorgusu ve Jandarma kayıtlarında yapılan araştırmanın sonucunda, Arslan’ın  aracın gerçek sahibi olduğu, aracın bir sene önce  çalındığı,  Araç sahibi Arslan’ın ilgili müracaatından on gün sonra Hocaoğlu Köyünde terk edilmiş halde bulunarak Arslan’a teslim edildiği, ancak eksik işlem nedeniyle  aracın bilgisayar kayıtlarında çalıntı olarak görüldüğü ortaya çıktı.

Eksik evrak nedeniyle kaçmaya çalışan Arslan, aracının hala çalıntı görüldüğünü öğrenince şaşkınlık yaşarken,  dur ihtarına uymadığı için ceza yemekten kurtulamadı.