Abi kardeş arasında çıkan kavga kanla sona erdi. İddialara göre Necdet ve Necmi D.kardeşler Çilimli Topçular Mahallesi caminin önünde alacak verecek meselesi sebebi ile tartışmaya başladı. İki kardeşin tartışması kısa sürede kavgaya dönünce Necmi D., Necdet D.'yi karnında bıçaklayarak olay yerinde kaçtı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen 112 ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralı Necdet D.'yi Düzce Devlet Hastanesine kaldırdı. Necdet D.'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, jandarma olay yerinden kaçan kardeşi Necmi Demir'i arama çalışmalarına başladı.


“Düzce'de neler oluyor?”

Öte yandan Düzce'de bir aile içi kavga daha kanlı biterken son günlerde asayiş olaylarında yaşanan patlama “Düzce'de neler oluyor?” sorusunu gündeme taşıdı. İşsizlik, ekonomik sıkıntılar, mal paylaşımı, aile içi geçimsizlik gibi bir çok nedenle başlayan tartışmaların ölümle ya da yaralanmayla sonuçlanması olayların ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. Özellikle yaz döneminde tavan yapan vurgun, bıçaklama ve cinayet olayları nedeniyle neredeyse asayiş olayı yaşanmayan gün geçmez oldu. Bazen bir günde birkaç cinayet işlendiği oluyor.

Temel neden aile içi iletişimsizlik

Arkadaşlar, komşular, husumetliler ve hatta kardeşler arasında başlayan ve kavgaya dönüşen tartışmaların çoğunda kan akması kontrol edilemeyen öfkenin doğurduğu acı sonuçları gösteriyor. Temel sorun niçin kavgalarda silahlar ya da bıçaklar çekiliyor? Uzmanlara göre bugün iki kardeş arasında çıkan kanlı tartışma gibi aile içi şiddetin artmasının bir çok nedeni var ama temel neden aile içindeki iletişimsizlik. İnsanların birbirine tahammülü olmadığı vurgulanırken madde bağımlılığı, alkol tüketimi, sıcaklar ve çevre baskısı da şiddete neden olabiliyor. .