Gölyaka Cumakırı Mahallesi'nde Mustafa Kandemir'e ait kereste atölyesinde gece saat 22.00 sıralarında yangın meydana geldi. Bir anda atölyenin tamamını saran alevlere ilk müdehale Gölyaka Belediyesi İtfaiye ekiplerinden geldi. Çıkan yangında alevlerin giderek yayılması ve kontrol altına alınamaması üzerine Düzce Belediyesi İtfaiye ekiplerinden de yardım istendi, Kısa sürede yangın yerine gelen ekipler gökyüzünü aydınlatan alevleri kontrol altına almakta zorlandı.


Vatandaşların da yardımıyla itfaiye ekipleri uzun süre yangını kontrol altına almaya çalıştı. 8 yıldır faaliyette olduğu öğrenilen kereste atölyesinde çok sayıda kalas ve kereste ile bir traktör tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Atölyedeki tüm makineler de yangından nasibini aldı. Adeta küle dönen kereste atölyesinde yangın esnasında 5 kez de patlama meydana geldi. Kazanlardan kaynaklandığı tahmin edilen patlamalarda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

 Sedaş ekipleri yangın nedeniyle bölgede enerji kesintisi yaparken, 112 Acil İlk yardım ekipleri de olası bir olumsuzluğa karşı yangın yerinde hazır bekletildi,Belediye Başkanı Nihat Çelik ve Ak Parti Gölyaka İlçe Başkanı Ecvet Çelik de yangın yerine gelerek incelemelerde bulundular.

Yaklaşık 2 saat süren yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı,

Haber; Ü.ÇETİN