Kırklareli Çocuk Esirgeme eski müdürü olan, şair ve yerel bir haber sitesinin sahibi olduğu öğrenilen  Emekli Öğretmen Meriç'in, Kırklareli'nde 31 Mayıs tarihinde kaybolduğu, en son İstanbul'da görüldüğü belirlendi.

Geçen Cumartesi günü  Akçakoca 'da tekneleriyle salyangoz avına çıkan Serkan ve Osman Özer  kardeşler, Limoncuk Mevkii'nin 400 metre açıklarında ceset gördü.

Balıkçıların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik, elleri, bacakları ve boynuna geçirilen zincirle domuz bağı yapılarak bağlanan, vücuduna ağırlık yapması için halterde kullanılan 10'ar kiloluk iki ağırlık bağlanan cesedi denizden alarak, Akçakoca Balıkçı Barınağı'na getirdi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından ceset otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesedin üzerinden çıkan cep telefonunun sim kartı kullanılarak yapılan aramalar sonucu kimliği belirlendi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nın internetteki kayıp şahıslar albümünde 31 Mayıs tarihinde Kırklareli'nde kaybolduğu belirtilen Haydar Meriç'in, emekli öğretmen olduğu, şair ve yerel bir internet haber sitesinin sahibi olduğu, en son İstanbul'da görüldüğü öğrenildi. Cesedi denizde görerek Sahil Güvenlik'e haber veren Osman Özer, "Kardeşimle salyangoz avına çıkmıştık. Uzaktan bakınca şamandıra sandık. Yakınlaşınca ceset olduğunu görüp Sahil Güvenlik'e haber verdik. Zincirle bağlanmıştı ve batması için sanıyorum üzerine halterde kullanılan ağırlıklar bağlanmıştı" dedi. Polis olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Haber ; Ü.ÇETİN