Başta Düzce ve İlçeleri olmak üzere Bolu ve Hendek’de de pek çok eve ve daha çok benzin istasyonu olmak üzere işyerlerine girerek televizyon, laptop gibi elektronik cihazları çalan, kasaları parçalayarak içindeki değerli eşyaları alan 8 kişilik suç örgütü dün Düzce Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı.

Hırsızlık örgütü üyesi olduğu iddia edilen Ş. Geral’ın Gölyaka’da bir benzin istasyonu kasasından çaldıkları silahı sattığı şahıs olan G. Sivil, Laptop ve LCD televizyon sattığı şahıs olan F. Tüzünel de mahkemedeydi.

Suç örgütü üyeleri birbirlerini suçlayarak çelişkili ifadeler vermeye duruşmada da devam etti. Aralarında baba ve oğlunun da bulunduğu suç çetesinden Baba Ş. Geral, bir önceki duruşmadaki sözlerini tekrar ederek kendisinin suçsuz olduğunu ve hakkındaki iddialarında hukuka aykırı olduğunu savundu.

Çaldıkları eşyalarla lüks bir yaşam süren suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen şahıslar birbirlerine suçlamalarda bulunup, polisin kendileri ile husumeti olduğu iddialarını sürdürdü.

Mahkeme İkisi baba oğul olmak üzere Ş. Geral, S. Geral, K. Baş, İ. Yavuz, B. Mutlu, F. Tüzünel ve G. Sivil olmak üzere toplam 8 kişinin tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi. Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmanın 9 Şubat 2012 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı.

Haber; S. KAŞKIR