Düzce B Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda açılan mesleki eğitim ve spor kurslarında başarı gösteren ve belge almaya hak kzanan hükümlü ve tutuklular için belge töreni düzenlendi.
Törene Cumhuriyet Savcısı Musa Serdar, Jandarma Bölük Komutanı, Milli Eğitim Şube Müdürü, Halk Eğitim Müdürü, Ceza İnfaz Kurumu İzleme Kurulu Başkanı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü ve 2. Müdürü , personel ile hükümlü – tutuklular katıldı.
Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Kurum Müdürü Mehmet Evin' in açılış konuşması ile 2009 Yılı sosyal , kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi eşliğinde kurumda düzenlenen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra katılan konuklar tarafından hükümlü tutuklulara belgeleri dağıtıldı
Ayrıca 2009 a veda edilen bu günde hükümlü ve tutukluların morallerini artırmak ve yeni yıla iyi dileklerle başlanması arzusu ile belge töreninin ardından mahalli halk müziği sanatçısı Yaşar Aslan tarafından tüm konuklar ve hükümlü tutuklulara müzik ziyafeti verildi.