Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre, kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor.

Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık-1Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Bu süre, hava şartlarına bağlı olarak Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 571 lira olarak uygulanan ceza, yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 liraya çıkacak.



Düzce Emniyet Müdürlüğü trafik, tescil ve denetleme şubesi ekipleri Koçyazı Mahallesi’nde okul servislerini denetledi. Servisleri durdurarak lastiklerinin diş derinliğini kontrol eden ekipler, araçlarında kış lastiği bulunmayan sürücülere, en kısa sürede kış lastiği takmaları konusunda uyarıda bulundu. Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik, Tescil ve Denetleme Şubesi’nde görevli Komiser yardımcısı Ahmet Öksüz, kurala uymayan işletmecilerine kanunlar çerçevesinde para cezası uygulanacağını hatırlattı.



Öksüz, “Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yazlık lastiklere oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Olası kazaların önüne geçebilmek, yolları açık bulundurmak, yolcuların güvenli şekilde karayollarını kullanmasını temin etmek amacıyla bu uygulamayı yapıyoruz. Bu zorunluluğa uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak" dedi.

Öksüz, özellikle okul servis sürücülerine seslendi ve “can taşıdığınızı unutmayın” uyarısı yaptı.

Haber;S.KAŞKIR