Mitinglerine ara vermeden devam eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Bartın ve Karabük mitinglerinin ardından akşam saatlerinde Düzce’ye geldi. Miting öncesi Düzce’de yoğun güvenlik önlemleri alındı.  Çok sayıda polisin görevlendirildiği Düzce’de, İstanbul Caddesi de öğleden sonra araç parkına kapatıldı. Belediye hoparlörlerinden anonslar yapılarak CHP liderinin ziyareti dolayısıyla park yasağı getirildiği duyuruldu.

Kaynaşlı'da vatandaşlarla tokalaştı

Düzce’ye 1 buçuk saat rötarlı gelen Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Kaynaşlı ilçesi oldu. Kaynaşlı gişelerde Düzce’nin 3 milletvekili adayı ve partililer tarafından karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na seçim gezisinde Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak Milletvekili adayı Buket Müftüoğlu ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de eşlik etti. Kaynaşlı’da seçim otobüsünden inerek ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu, ardından Düzce’ye hareket etti. Kılıçdaroğlu için akşam saatlerinde itibaren Anıtpark Meydanı'nda kalabalık toplanmaya başladı.


Anıtpark’ta aşure dağıttı

Halkı selamlayarak gelen CHP Lideri Anıtpark’ta kendisine ikram edilen aşureden hem tattı hem dağıttı. Ardından seçim otobüsü üzerinden soğuk havaya karşın kendisini bekleyen seçmene seslendi.








V

“Sandığa giderken düşüneceğiz”

Vatandaşlara oy verirken iyi düşünmeleri gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Depremden bu yana ne kadar zaman geçti. Düzce'de hastane, okul prefabrik. 13 yıldır bir bina yapamadınız mı? Bir kentin sorunlarını çözemediniz mi? 13 yıl oldu, 1-5 yıl değil. Düzce bir vefa örneği gösterdi. Her seferinde 3 milletvekili gönderdi. Onlar da “Düzce'nin oyu çantada keklik ne yaparsak yapalım bize oy verirler.” dediler. Ama şimdi sandığa giderken düşüneceğiz. İşsizlik var mı? Var. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor mu? Türkiye'nin iyi ahlaklı halkı düşünen bir yönetime ihtiyacı var. Bu yönetimi gerçekleştirebilirsek bu ülkede kardeşçe yaşayabiliriz.”

Sosyal yardımları iki katına çıkarma vaadi

Kılıçdaroğlu Düzce’de vaatlerini de sıraladı ve sosyal yardımları iki katına çıkaracağını ve tam zamanlı eğitime geçileceğini söyleyerek söz verdi.

Kılıçdaroğlu, “'CHP’ye oy vermeyin sosyal yardımlarınız kesilir' diyorlar. Efendim neden keselim. Sözüm söz sosyal yardımları iki katına çıkaracağım Tam zamanlı tam gün eğitime geçeceğiz. Çocuklarınız sabah okula gidecek akşam gelecekler. Öğlen yemeklerini öğretmenleri ile hiç bir bedel ödemeden yiyecekler. Bunun içinde kaynağı nereden bulacaksın diyecekler. Ben kaynağı bulacağım gerekirse boğazımdan keseceğim o çocuklara yemek vereceğim. Bir sözüm daha var. 7 Haziran öncesi 17 milyon yoksul var dedim. Yeni rakamlar açıklandı. 22 milyon fakirimiz var. 7 milyon hanede oturuyorlar. Aylık gelirleri 300 lira altında. En fazla alan 300 lira alıyor. Bu evlerde binlerce çocuk yaşıyor. Bu çocuklar yatağa aç giriyorlar. Bir evde tencere kaynamazsa en büyük vicdanı anne yapar. Benim bu annelere sözüm var. Hiç bir ailenin geliri 720 lira altında olmayacak namus sözü.” dedi.

“Bunları yapmamızı istiyorsanız bize bir milletvekili değil iki milletvekili verin.” diyen Kılıçdaroğlu, “Parlementoda görev yaptığım süre içinde kimse Düzce'nin sorunlarını dile getirmedi.” şeklinde konuştu.

Milletvekili çıkarmanıza ihtiyacımız var!

Kılıçdaroğlu, ”Ülkede terör yoktu terör belası ile karşı karşıyayız. Bir PKK belası vardı şimdi IŞİD belası var. Yanlış politikanın faturasını 77 milyon ödüyoruz. Müslüman kanı akıyor. Bunları sonlandırmamız lazım. Daha huzurlu bir Türkiye’yi inşa etmemiz lazım. Kavgadan uzak barıştan yana gençleri düşünen her evde tencere kaynamasını sağlayan yeni siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bunun için de sizin milletvekili çıkarmanıza ihtiyacımız var. Söz mü? Bende size söz veriyorum. Sizin için çalışacağım sizin için altın teri dökeceğim her alın terim size helal olsun diyeceğim." diye konuştu. Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, Düzce’den Akçakoca ilçesine hareket etti.

Düzce’nin kaderini değiştirelim!

CHP Lideri Akçakoca ilçe meydanında vatandaş tarafından karşılandı. Otobüsün üstüne çıkan Kılıçdaroğlu, halka asker selamı verip, "Sizi seviyorum" diyerek, şöyle seslendi:

 "Türkiye’nin kaderini değiştiren yeni bir tarih yazalım, Düzce’nin kaderini değiştirelim. 12 yıldır bir milletvekili Düzce’nin sorunlarını bile mecliste anlatmadı, gelin birlikte bu kaderi değiştirelim’’

Kılıçdaroğlu kısa konuşmasının ardından alkışlar arasında karanfiller dağıtarak miting sona erdi ve Düzce’den ayrıldı.


Haber;S.KAŞKIR