Olay saat 16.00 sıralarında Çilimli’ye bağlı Kafyayla Köyü yakınlarında bulunan fındıklık bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 84 yaşındaki Mahmut çelebi ile yanında bulunan 81 yaşındaki Remzi Y. fındık tarlasının durumuna bakmaya gitti. Fındıklık içerisinde ilerleyen traktör oldukça yokuş olan yolda bir anda devrildi. Devrilen traktörün altında kalan sürücü 84 yaşındaki Mahmut Çelebi, olay yerinde hayatını kaybederken 81 yaşındaki Remzi Y. kazadan yaralı kurtuldu. Kendi imkanları ile ana yola çıkan 81 yaşındaki Remzi Y. yolda yığılıp kaldı. O sırada yoldan geçmekte olan Kenan Y. isimli vatandaş, yol kenarında yerde yatan Remzi Y.’yi görerek arabaya almak istedi. Yaralı Remzi Y. traktörün devrildiğini söylemesi üzerine Kenan Y. ana yoldan yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki fındık tarlasına giderek traktör altında kalan Mahmut Çelebi’ye yardım etmek istedi.









Traktör altında sıkışan yaşlı adamı çıkarmakta başarısız olan Kenan Y.  durumu hemen İtfaiye, Jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralı Remzi Y.’yi Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk ederek tedavi altına aldı.

İtfaiye ekipleri ise traktör altında kalan yaşlı adamı çıkartmak için Çilimli belediyesinden iş makinası istedi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından yaşlı adamın cansız bedeni iş makinası ile kaldırılan traktörün altından çıkarıldı. Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde delil çalışması yapmasının ardından yaşlı adamın cansız bedeni cenaze aracına konularak hastane morguna kaldırıldı. Yaralı Remzi Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.Yaşanan talihsiz kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber:İ.KELEŞ