Düzce ile Bolu arasında il oluşumuzun üzerinden geçen yıllar içinde adeta kangren haline gelen, çözüm konusunda  temennilerden başka bir şey yapılamayan Çınar Otel ile ilgili olarak bir açıklama da AKP Düzce Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış’tan geldi.

Yakış, Akçakoca ilçemizde yıllardır atıl durumda bulunan Çınar Oteli ile ilgili sorunun çözüleceğini açıkladı. Yakış, yaptığı açıklamada Düzce’nin il olmasının ardından Bolu İl Özel İdare Müdürlüğü’ne bağlı bir şirkette kalan Akçakoca’daki Çınar Otel’in halen inşaat halinde olduğunu hatırlattı.   

 

Otel inşaatının Akçakoca sahile yakışmadığını ve görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyen Yakış, binanın Bolu İl Özel İdare Müdürlüğü’nden Düzce Valiliği’ne devri konusunda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Bu konuyla ilgili olarak her iki il valisinin biraya geldiklerini de ifade eden Yakış, sorunun çözümü için mutlaka bir yol bulunacağını vurguladı.

Bilindiği gibi  mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresine ait olan otelin tamamlanması ile ilgili olarak, çözüm arayışları zaman zaman tekrarlanmış, ancak çözüme ulaşmak bir türlü mümkün olamamıştı Düzce il olmadan Bolu İl Özel idaresi tarafından yapımına başlanan  ve Düzce’nin il olması başka bir ile yatırım yapamayan  Bolu il özel idaresi ve  Akçakoca belediyesi arasındaki görüşmeler bir türlü sonuç vermemiş,  Valiliğin girişimleri de boşa çıkınca  mesele içinden çıkılmaz bir hal almıştı.