Vahşice öldürüldükten sonra cesetleri tem otoyoluna atılan Düzceli Doktor Emine Küçük ve İlaç mümessili Mustafa Albayrak cinayeti ile ilgili sır perdesi ortadan kalktı. Arsa satışından dolayı gözaltına alınan 3 kişiden biri emniyetteki sorgusunda cinayeti itiraf etti. M.I adlı şahıs, Düzce'de arsa satışı nedeniyle internet üzerinden tanıştıklarını söyleyerek cinayeti nasıl işlediklerini tüm ayrıntısıyla baro tarafından atanan avukat nezaretinde anlattı.
Şüpheli Düzce’deki arsa için 330 bin liraya anlaştıklarını söyleyen M.I’nın sorgusunda "Düzce Tapu Müdürlüğünde arsayla ilgili satışı yaptık. İstanbul'a dönerken Sapanca yakınlarında önce Mustafa'yı, ardından da Emine'yi vurup öldürdük. Tabancayı Sakarya Nehrine attıktan sonra üzerlerinden aldığımız cep telefonlarını da yol kenarına atarak kaçtık' dediği belirtildi.
Cinayeti soruşturan polis şüpheliler ve maktullerin kullandıkları 2 aracın otoban turnikelerinde giriş çıkışları ile TEM'deki bir tesislerde mola verdiklerinde kamera kayıtları görüntülerine ulaştı şüphelilerin ve iki maktulun olay günü İstanbul'a gittikleri araçları da Düzce'den çıktı. Araçların kiralık araç olduğu öğrenilirken araçların içerisinde kan izlerinin bulundu. Ayrıca zanlıların kanlı elbiseleri de Polisin evlerinde yapılan aramalarında bulundu.Cinayet sonrasında M. A.Y. M. I. M. B. Sapanca Adliyesi'ne hakim karşısına çıktı.