Akçakoca’ya bağlı Uğurlu Köyü'nde kooperatif başkanı 46 yaşındaki S.A., aralarında önceden husumet bulunan bir kişiyle karşılaşınca tartışmaya başladı. Büyüyen kavgada S.A. iddiaya göre silahını çekip ateş etmek istediği sırada araya giren babasını vurarak öldürdü, bir kişiyi de ağır yaraladı.Uğurlu Köyü’nde saat 12.00 sıralarında Uğurlu Melen Taşıyıcılar Kooperatifi önünde meydana gelen olay şu şekilde gerçekleşti:

 

İddiaya göre S.A ile Reşat Küçük dün akşam saatlerinde çocukları nedeniyle tartışma yaşadı. Gece olaysız sona eren kavga duyan Uğurlu Köyü eski muhtarı 70 yaşındaki R.A oğlunun işyerine konuşmaya gitti. S.A babasıyla işyerinin önünde konuşurken, iddiaya göre bir gün önce aralarında tartışma çıkan R.K elinde silahla geldi. İddiaya göre; R.K’nin kendilerine ateş edeceğini düşünen S.A da belinden tabancasını çıkardı. Bunun üzerine babası ve çevresindeki yakınları araya girdi. Ancak Suat Aksoy elindeki tabancanın tetiğine basınca babası R.A ile M.Y’yi vurdu. Kanlar içerisinde yere yığılan Rüştü Aksoy başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken, M.Y’de yaralandı.

 

M.Y olay yerine gelen 112 Acil ambulansıyla kaldırıldığı Akçakoca Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, S.A ile R.K olay yerinden kaçtı. Ölen baba R.A’nın cenazesi otopsi için Sakarya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri kaçan R.K ile S.A’nın yakalamak için çalışma başlattı.

Haber; İ.KELEŞ