77 yaşındaki Nurettin yılmazı öldürdüğü gerekçesi ile jandarma ve emniyet ekipleri bayram Ç. İsimli bir kişiyi Fevziçakmak Mahallesi’ndeki evinde gözaltına aldı.
 
Telefonla aradığı 77 yaşındaki taksici Nurettin yılmaz ile Gölyaka’nın saçmalıpınar köyüne gitmek için anlaşan Bayram Ç. ,henüz öğrenilemeyen bir sebeple tartışmaya başladığı taksiciyi darp ettikten sonra bıçaklayarak öldürdü. Şüpheli Bayram Ç, ardından cesesi Saçmalıpınar köyünün orta mahallesinde bulunan bir menfeze atarak üzerinde bulunan 735 TL’yi aldı.  Daha sonra  ticari taksinin direksiyonun gecen şüpheli, araçla birlikte Gölyaka merkeze gelerek kültür mahallesinde gasp ettiği taksiyi terk etti. taksiyi terk etmesinin ardından zanlı Gölyaka’da bulunan bir taksi durağına giderek başka bir ticari taksi ile Düzce merkeze geldi. Düzce’ye kadar gelen cinayet zanlısı Bayram Ç. Yine burada başka bir taksiye binerek Fevzi çakmak mahallesindeki evine geldi.
 
İSTANBUL’DA DA YAPMIŞ
 
Cinayet zanlısı bayram Ç. Nin İstanbul Başakşehir’de yine bir taksici gaspına karıştığı ortaya çıktı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İstanbul Başakşehir emniyet müdürlüğü ile irtibata geçerek gaspçının aynı eşkal olma ihtimalini değerlendirdi. İhtimalleri değerlendiren düzce emniyet müdürlüğü asayiş şubesi müdürlüğü ekipleri Bayram Ç. Nin Fevzi çakmak mahallesindeki evine gece 03:00 sıralarında aralarında jandarma ekiplerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik ekipleri baskın yaptı. Bayram Ç.nin bulunduğu evin etrafını çeviren ve kuş uçurtmayan ekipler zanlının evinin kapısını çaldı. kapı açılmayınca kapıyı kırarak içeri giren ekipleri Cinayet zanlısını bulunduğu evin 2. katından atlayarak kaçmak üzereyken gözaltına aldı. Gözaltına alınan cinayet zanlısı Bayram Ç.verdiği ifadede cinayeti itiraf etti. Bayram Ç, taksicinin kendisine küfür ettiğini bu yüzden cinayeti işlediğini en ince ayrıntısına kadar anlattı. Ayrıca İstanbul başak ehirde de başka bir ticari taksiciyi gasp ettiğini anlatan bayram Ç. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber;İ.KELEŞ