Sapanca ilçesi Kurtköy mevkiindeki TIR Parkı'nda 26 Şubat'ta doktor Emine Küçük ve nişanlısının kardeşi Mustafa Bayrak'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan M.A.Y.(25), M.I.(26) ve M.B.(42) isimli sanıkların yargılanmasına Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İlk duruşmada heyet değişikliği nedeniyle savunma yapmayan sanıklar ve avukatları, ikinci celsede de aynı gerekçeyle savunma yapmadı. Sanıklar ve avukatları, savunmalarını bir sonraki celse yapacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamede, şüphelilerin, daha önce görev yaptığı Düzce'deki evini satışa çıkaran doktor Emine Küçük ve arsanın satımı amacıyla beraberinde gelen Mustafa Bayrak'ı tapuda devir işlemi akabinde anlaşma bedeli olan 330 bin lirayı vermemek amacıyla cinayetleri tasarladıkları öne sürülüyor.

Şüpheliler hakkında doktor ve nişanlısının kardeşini tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla iki şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'gasp', 'hürriyetten yoksun kılma' ve 'silah kanununa muhalefet' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

26 Şubat'ta İstanbul'dan bir görevden dönen polis ekipleri, TEM Otoyolu'ndaki TIR parkında doktor Emine Küçük ve nişanlısının kardeşi Mustafa Bayrak'ı öldürülmüş halde bulmuştu.