Askerden izine gelerek 12 Ocak tarihinde esrarengiz bir şekilde kaybolan Cengiz Aygün'ün cesedi bulunmuştu. Gökçeköy Deresi'nde bulunan Aygün kalbine isabet eden tek kurşunla hayatını kaybetmişti.

Çanakkale Gökçeada'da bulunan Baştepe SGR İstasyon Komutanlığı'nda Bahriyeli asker olan 21 yaşındaki Cengiz Aygün, izne gelişinin ardından esrarengiz bir şekilde kaybolmuştu. Kaybolmasının ardından ailesi televizyonumuza gelmiş, ana haber bültenine katılan anne Hatice Aygün, oğlunun bulunması için yetkililere seslenmişti.

Bunların ardından 19 Ocak tarihinde kayıp askerin cesedi Gökçeköy Köprüsü altında suyun içerisinde bulunmuştu. İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen cesedin kayıp asker Cengiz Aygün’e ait olduğunun tespitinin ardından Jandarma olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştı.

Cesedin bulunduğu Gökçeköy deresinin Cengiz Aygün’ün ikamet ettiği köy yakın olması tüm şüpheleri bu köy üzerinde topladı. Jandarmanın yaptığı geniş çaplı araştırma sonucunda köyde yapılan aramalarda kanlı bir yağmurluğun bulunduğu öğrenildi. Bulunan yağmurluğun İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve otopsi raporunun beklendiği edinilen bilgiler arasında. Jandarma ekipleri cinayetin üzerine yoğun bir şekilde giderek olayı en kısa zamanda çözmek için çalışmalarını devam ettiriyor.

Haber; R. BAL