Düzce Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıfta okuyan 17 yaşındaki Dilek Anbar cinayetinde gerçek katil bulundu. 2014'ün Temmuz ayında evinde ölü bulunan 17 yaşındaki Dilek Anbar’ı ananesi eşarpla boğarak öldürdüğünü söylemişti. Yürüme zorluğu çeken 83 yaşında anneanne Nazmiye Yurtyapan’ın cinayeti işleme ihtimalini zayıf bulan emniyet ekipleri, Anne Fatma ve baba Hıdır Anbar takibe aldı.
Fatma Anbar cezaevindeki annesine bir yakınıyla, "Anne biraz üzgün dur. Kimse senin yaptığına inanmıyor. Mahkûmlara dikkat et polis olabilir senin ağzından laf alabilirler" diye haber göndermesi saklanan gerçeği ortaya çıkardı.
Adli Tıp'tan gelen raporlar ve yeni elde edilen deliller üzerine Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet şüphelisi olarak anne ve babayı önceki gün gözaltına aldı. Cinayeti anne Fatma Anbar'ın işlediği ortaya çıkması üzerine katil anne tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Dilek Anbar, Düzce Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ikinci sınıfında okuyor, yazın ise Manavgat'taki evlerinde kalıyordu...

Haber;S.KAŞKIR