Düzce Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan ve Çoban Kavşağı mevkiinde, D 100 Karayolu'nun alçaltılarak yapılması düşünülen Alt Geçit için kredi bulunduğu öğrenildi. 6,5 Milyon YTL'lik ödenek ile işin büyük bölümünün tamamlanabileceği ifade ediliyor.

Alt Geçit çalışmalarına başlanabilmesi için, konunun en kısa zamanda belediye meclisi'ne getirilmesi bekleniyor. Meclisten karar çıkmasının ardından kısa zamanda Atatürk Bulvarı ve D 655 karayolunun D 100 ile kesiştiği Çoban kavşağı'nda çalışmaların başlaması bekleniyor.

Bilindiği gibi Düzce Belediyesi Atatürk Bulvarı'nın D 655 yönünde bir alt geçidin projesi için ihaleye çıkmış, ancak bulvarın iki yanındaki işyerlerinin sıkıntıya düşecek olması ve D 100 Karayolu'nun dalış yapmasının daha uygun olacağının ortaya çıkması nedeniyle proje D 100 karayolunun dalış yapacağı şekilde yapılmıştı.

Yeni projeye göre Çoban Kavşağı'na 200 metre mesafeden alçaltma çalışmaları başlayacak ve karayolu, Atatürk Bulvarı ve D 655 karayolunun altından geçecek. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu kavşak için kredi çalışmalarının sürdüğünü söylemiş, sonuca göre çalışmaların başlayacağını açıklamıştı.