Düzce’nin teşvikten en çok  faydalanan ilçelerinden biri olan ve 5084 sayılı yasa ile sanayileşme atağına kalkan Cumayeri’nde kurulan fabrikalardan önceliğin yerel istihdam olanaklarına verilmesi talep ediliyor.

 Firmalardan Yönetici ve uzmanlar gibi özel niteliğe sahip çalışanlar dışındaki personelin Cumayeri’nden sağlanması istenirken, bir kısmı faaliyete geçen  Rulman, Hadde Kozmetik gıda, kalorifer ve güneş enerjisi sistemleri ve izolasyon gibi fabrikaların atıklarının Su Kontrol Yönetmeliği’nin 20A maddesine uygun olması da talep ediliyor. Cumayeri’nde teşvik ile birlikte üç fabrikanın faaliyete geçtiği, iki fabrikanın da temellerinin atıldığı ifade edilirken, fabrikaların evsel ve katı atıklar dışında atık üretmeyen işletmeler olması konusunda titizlik gösterildiği belirtildi.

2000 Nüfus sayımında  yaklaşık 7 bin500 kişi olan Cumayeri nüfusu, teşvik ile iş olanaklarının artması ile  son sayımda 9 bin 250 kişiye ulaşarak on bin sınırına yanaştı.

Düzce Üniversitesi’nin Cumayeri’nde açacağı, Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’nun da yakından ilgilendiği yüksekokulun, ilçenin sosyo ekonomik yaşantısına yeni bir boyut getireceği, ana binaları hazır olan yüksekokul için yeni eğitim yılına yetişecek yeni bir bina için de çalışmaların başladığı öğrenildi.