Edinilen bilgilere göre, Düzce’nin Cumayeri ilçesinde saat 16.15 sıralarında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in akrabası olduğu öğrenilen İrfan Keleş, alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan Üstün Yüksel ile eski cami önünde tartışmaya başladı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahına sarılan İrfan Keleş, Mansur Yüksel ve yanında bulunan yeğeni Üstün Yüksel ve adının Muhammet olduğu öğrenilen şahıslara kurşun yağdırdı. Olay sonrası Mansur Yüksel ve Yeğeni Üstün Yüksel’i ve yanlarında bulunan akrabaları Muhammet silahla yaraladı. Silahlı saldırı sonucu yaralanan Mansur Yüksel ve Yeğeni Üstün Yüksel isminin Muhammet olduğu öğrenilen yaralılar 112 Acil Servis ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındılar.

Olayın, alacak verecek meselesi yüzünden daha önce aralarında husumet bulunan iki taraftan İrfan Keleş’in oğlu Sezgin Keleş’i sabah saatlerinde Mansur Yüksel’in Yeğenlerinin darp etmesi nedeniyle darp olayının ardından İrfan Keleş’in Mansur Yüksel’i Cumayeri eski cami mevkiinde yakalayarak tartışması sonucu meydana geldiği öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren İrfan Keleş’in olaydan sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Polis olayla ilgili geniş soruşturma başlattı.