Yapımına Yenikent Bağlantı Yolu’ndan önce başlanan, ancak aciliyeti olmadığı gerekçesiyle ayrılan ödeneğin Yenikent Bağlantı Yolu’na kaydırılması ile ara verilen, ardından yeniden çalışmalara start verilen Çamköy, Yenikent ve Üçköprü’yü birleştirecek olan bağlantı yolu ile D 100 arasındaki araç giriş çıkışlarını düzenleyecek olan köprülü kavşaklar için çalışma başladı.

Üçköprü’de düşünülen ilk köprülü kavşağın fora kazıkları için iş makineleri çalışmalara başladı. İşçiler ve mühendislerin nezaret ettiği çalışma nedeniyle trafik gidiş dönüş tek şeritli olarak verilebiliyor.

Çalışmaya başlanan ve Sarsılmaz Silah Fabrikası’nın önünde yapılacak olan köprülü kavşak hem yol üzerindeki dönüşleri sağlayacak, hem de civardaki yolların bağlantı yolları ve D 100’e girişlerini sağlayacak.

Çalışmanın bir dizi üst ve alt araç geçiş noktalarının başlangıcı olduğu ve proje kapsamında köy yolları da dahil olmak üzere   karayolları üzerinde araç geçişinin sağlanması amacıyla birçok üst ve alt geçit yapılacağı öğrenildi. Sadece üçköprü ve Kazukoğlu Camii arasında araçların kullanımı için toplam dokuz adet geçiş noktası inşa edilecek.

Şu anda D 100 üzerindeki çalışmaların sıcak havalar nedeniyle tamamlanmasına yönelik bir çalışma yürütülüyor. Öte yandan karayolunun iki yanındaki kazıkların çakılması işi ise kamulaştırma engeli yüzünden yapılamıyor.

Sürdürülen çalışma nedeniyle yolda trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, çalışmayı yürüten görevliler araçların karayolu üzerinde işaretçilere aldırmadan sürat yapmaya devam etmelerinden şikayetçi olduklarını dile getirdiler.