Kış ayları henüz başlanan D 655  Karayolu, Yenikent Bağlantı Yolu ve Gümüşova Duble Yolu’nda yürütülen çalışmaların aksine, gerek güneşli havaları değerlendirmek,  gerekse koordine içindeki çok sayıda aracın aynı anda faaliyette bulunması, gerekse işin kalitesi ve sanat yapıları ile hemen dikkat çekiyor.

 

Karayolunun Hiciz Rampası bölümünde bir yandan hafriyat çalışmaları, bir yandan istinat duvarı çalışmaları aynı anda yürüyor. diğer taraftan yolun genişleyecek bölümündeki tesviye çalışmaları yapılıyor.

 

Hiciz rampası’nı inerken, çok sayıda kazanın meydana geldiği virajda çalışmalar ise virajı tamamen ortadan kaldıracak olan devasa bir karayolu köprüsü için yürütülüyor. Başlamasının üzerinden uzun süre geçmemiş olmasına rağmen köprüyü taşıyacak olan perde  duvarların ve direklerin inşasında önemli bir mesafe alındığı hemen dikkat çekiyor. Bu köprünün inşasına başlandığı zaman ifade edildiği gibi bir aksilik olmazsa çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Şifalı Su mevkiinde de yolun genişleyeceği alanların tesviyesi yapılmış bile...Geriye sadece sıcak asfalt ile kaplanması kalan yolun en kolay inşa edileceği bölüm olarak gösterilen bu bölüm ile Kabalak Tepesi arasındaki bölümün yaz aylarının ortalarına kadar yapılabileceği dile getiriliyor.

 

Tepeköy mevkiinde de iş makineleri ve kamyonlar tesviye ve hafriyat çalışmalarını sürdürüyor. D  655 Karayolunda aynı anda dört değişik bölümde aynı anda iş makineleri çalışıyor.

 

D 655 Karayolunda yürütülen çalışmalar, diğer karayolları çalışmaları açısından da önemli bir örnek teşkil ediyor.