Düzce ve Sakarya Trafik ekipleri,  Çoban’da durdurulan ve aracı ile kaçmaya başlayan bir gençin peşinde müthiş bir kovalamacı yaşadı. Sakarya’nın Hendek ilçesinde yakalanan gencin takibi sırasında lastiği patlayan bir polis aracı kaza tehlikesi atlattı.

Olay alkollü olduğu öğrenilen 24 Yaşındaki  T.֒nün kullandığı 67 LY 155 plakalı aracın Çoban’da rutin kontrollerini yapan Düzce Trafik ekipleri tarafından durdurulması ile başladı. Trafik ekiplerinin  ehliyet ve ruhsatını incelemek amacıyla aldığı genç, aracı ile kaçmaya başlayınca trafik ekipleri tarafından takibe alındı.

Sakarya yönünde kaçmaya başlayan T.Ö, Düzce polisinin kendisini yakalamak için kurduğu barikatları aşınca, Hendek polisi devreye girdi.  İstanbul yönünde kaçışını sürdüren gencin durdurulması için uyarı ateşi açılması bile etkili olmadı.  Kovalamaca kaçan gencin Hendek İlçesinde Esentepe Mahallesinde mıcırlı bir yola sapınca kaza yapması sonucu sona erdi.

Yapılan inceleme sonunda  75 promil alkollü olduğu ve arabasında alkol şişeleri bulunduğu öğrenilen T.֒nün alkollü olması nedeniyle babasının kızacağını düşünerek kaçtığını ifade ettiği öğrenilirken, takibe katılan bir polis aracının lastiğinin patlaması sonucu kaza tehlikesi atlattığı da bildirildi.

Gözaltına alınan sürücü, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Düzce Polisi tarafından teslim alındı.