Edinilen bilgilere göre, Düzce D 100 Karayolu üzerinde bulunan Yenikent bağlantı yolu için yapılan köprünün parmaklıklarına çıkan 25 yaşındaki Alper Avcı, intihar etmek istedi. Alkollü olan gencin yanındaki arkadaşları tarafından polise haber verildi. Polis olay yerine geldikten sonra Alper Avcı’nın aşırı derece alkollü olduğunu bu nedenle kendini köprüden aşağıya atlama olasılığına karşı olay yerine itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi çağırdı.

Trafik ekipleri D 100 Karayolu İstanbul istikametine yolu araç trafiğine kapattı. İstanbul istikametine seyir eden araçlar Düzce şehir merkezi İstanbul Caddesi üzerinden yollarına devam ettiler. Yolun araç trafiğine kapatılmasının ardından, İtfaiye ekipleri D 100 karayolu İstanbul şeridi üzerine branda açtı. Polislerin uzun süre ikna çabalarının ardından intihar girişiminden vazgeçen Genç polis tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Yarım saat süren intihar girişiminin sona ermesi ile birlikte kapanan D 100 Karayolu İstanbul şeridi araç trafiğine tekrar açıldı. Çevredeki görgü tanıkları alkollü gencin polislerden birinin kendisine 2 bira daha ısmarlayacağını söylemesi ile atlamaktan vazgeçtiğini ve köprüden indiğini söylediler.