Çay Mahallesi ‘nde  meydana gelen olayda cinnet geçiren bir kişi annesini boğmak isterken araya girmek isteyen babasını otomatik tüfekle vurarak öldürdü, ardından aynı tüfekle intihar etti. Olay nedeniyle Çay mahallesi sakinleri dehşet dolu bir gece yaşadı.

Çay Mahallesi, Saatçigil sokak’ta bulunan iki katlı evin üst katında  meydana gelen olayda bilinmeyen bir nedenle cinnet geçiren 37 yaşındaki Orkun Gülgeç Annesi  72 yaşındaki A. G.ile kavga etmeye başladı.

Kavga sırasında annesini eline geçirdiği bir ip ile boğmaya çalışan Orkun Gülgeç, olay anında babası 66 yaşındaki Hayrettin Gülgeç’in eve gelerek müdahale etmeye çalışması üzerine yanındaki otomatik tüfek ile babasına ateş ederek boynundan vurdu. Hayrettin Gülgeç olay yerinde hayatını kaybederken, Orkun Gülgeç, aynı otomatik tüfeği başına dayayarak intihar etti.

Baba ve oğul hayatını kaybettiği olayda, silah seslerini duyan komşular tarafından haber verilen polis ekipleri anne A.G’nin boynundaki ipi çözerek kurtardılar. A.G olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı ile Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. A.G’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden Orkun ve Hayrettin Gülgeç’in cesetleri ise Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri inceleme ekibi ve savcının yaptığı incelemenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.