Tarım faaliyetlerinin büyük bölümünün fındığa dayandığı Düzce’de ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Akçakoca’nın  Altunçay köyünde köylülere 40 adet süt ineği düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Tarım İl Müdür Vekili Ayhan Ünal, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Dağıtım töreni sı rasında bir konuşma yapan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Altunçay Köyünün doğal güzelliklerini överken, pansiyon tipi turizm için buranın ideal bir yöre olduğunu ifade etti. Kılınç konuşmasında ekonominin büyük oranda fındığa dayandığı Düzce’de ürün çeşitlerini arttırmanın önemine işaret etti.

Ak parti düzce Milletvekili Yaşar Yakış ise, konuşması sırasında devletin fındığı zorla söktürmek gibi bir politikasının olmadığını, ürün çeşitliliğini arttırmak suretiyle vatandaşların başka seçenekleri gönüllü olarak tercih etmesinin amaçlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından davetliler Karadeniz Yöresi Halk Oyunları ekibinin gösterisini izlediler.

Süt inekleri kura ile dağıtılırken, ilk iki ineği sahibini belirleyen kurayı Vali Kılınç, ikinciyi ise Milletvekili Yaşar Yakış teslim etti.

Kişi başına ikişer adet verilen süt ineklerinin tamamının  dağıtılması ile sona eren programın ardından Düzce Valisi Bülent Kılınç, köylülerle bir süre sohbet etti.