Bu yıl fındık üretiminin az olması nedeniyle fındık fiyatlarındaki artış, fındık hırsızlarının çoğalmasına neden oldu. Hafta sonunda Akçakoca’ya bağlı Balatlı köyünde bir fındık tüccarının işyerine giren hırsızlar, içinde yaklaşık 35 bin TL olduğu iddia edilen kasayı çalarak kayıplara karıştı.


Bu haberin üzerinden çok geçmeden yine Akçakoca’dan bir hırsızlık haberi geldi. Akçakoca Tepeköy’de fındık çalmak için bağ evine giren hırsızlar, fındık bulamayınca çadır, piknik tüpü ve bir miktar para çalarak kayıplara karıştı. Bağ evi sahibi hırsızların girdiğini fark edince durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri evde delil çalışması yaparken yine geçtiğimiz günlerde aynı köyde meydana gelen hırsızlık olayında 200 kiloya yakın fındık çalındığı öğrenildi.


Öte yandan Jandarma ve Polis ekipleri, il merkezi ve ilçelerde fındıklarını harmanlarda kurutan çiftçilere ve fındık üreticilerini hırsızlığa karşı uyarıyor.


Emniyet ekipleri, Fındıkları kurutma aşamasında uzak ve kontrolsüz yerlere bırakmamaları, uzun bir süre bekleyecekse korumalı, sürekli olarak kontrol edilen yerlere

güvenli depolarda veya ikametlerinde dökme olarak bulundurmaları tavsiyesinde bulunuluyor.
Vatandaşlardan mahallelerde ve köylerde görülen şüpheli kişi veya kişilerin Jandarma 156’ya Emniyet Müdürlüğünün 155 polis imdat, numaralı telefona bilgi vermeleri isteniyor.

 

Haber: S. Kaşkır