Sıcak havanın etkisi, nemin düşmesi ve anız yakılması nedeniyle Düzce'de son günlerde orman yangınlarında artış yaşanmaya başladı. En son Selamlar'da 50 dönümlük orman vasfını yitirmiş arazinin kül olmasının ardından bugün Doğanlı'da çıkan yangın dikkatleri tekrar orman ve anız yangınlarına çekti. 

 

 

Öğle saatlerinde Doğanlı Mevkinde meydana gelen yangın ekiplerin kısa sürede müdahalesi ile büyümesini önledi. Çevrede bulunan vatandaşların haber vermesi ile olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına zamanında müdahale ederek ormanlık alana ve hemen yanında bulunan fındık tarlasına ulaşmadan kontrol altına alındı. Nevzat Akyol'a ait olduğu öğrenilen arazide yangının hangi sebepten çıktığı henüz belirlenemezken yetkililer vatandaşları arazilerinde ateş yakmaması konusunda bir kez daha uyardı.

 

 

 


Havaların sıcak olması nedeniyle yakılan en küçük bir ateşin kuru otlar ve dal parçalarını tutuşturduğuna dikkat çeken yetkililer hızlıca çevreye yayıldığını ve büyük tehlike yaratabileceğini söylediler.

 

Haber; M.YILMAZ