Telefonla Dolandırıcılık Yöntemine artık itibar etmeyen vatandaşa bu sefer de "Sanal Dünyada Türk Polisi Siber Suçla Mücadele" logosu kullanarak dolandırıcılık yapılmaya çalışılıyor. Sanal alemde dolandırıcılar internet kullanıcılarını polis logosu kullanarak dolandırıyor.

 

İnternet kullanıcıları ‘Türk Polisi Siber Suç İle Mücadele` adı altında “Bilgisayarınız Kilitlendi 200 TRY Para Ödemeniz Gerekmektedir” konulu başlık altında gelen bir maili açmaları sonucunda bilgisayarlarına dolandırıcılar tarafından yazılmış özel virüs yerleştiriyor. Sanal Alemde Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'de sanal dolandırıcılara karşı uyardı.

Bu virüsün sadece mail yolu ile bulaştığına dikkat çeken Düzce emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada "İnternet sitelerindeki çeşitli kısımlara, videolara veya linklere tıklama anında virüsün bilgisayarına yerleşmesine sebebiyet vermektedir. Bu virüsün bilgisayarlara yerleşmesinin ardından gelişen safha ise Masa Üstü Ekranını veya İnternet Anasayfa ekranını kaplayan ve bilgisayarı kilitleyen Polis Logolu Sayfa oluyor. Bu sayfada vatandaşların bilgisayarlarının Siber Suçlarla Mücadele Polisi tarafından kilitlendiği, bu kilidin açılabilmesi için belirtilen hesap numarasına 200 TRY para yatırılması gerektiği yazmaktadır. Yapılan incelemelerde, zararlı yazılımın bilgisayarın açılması veya internetin bağlanması ile ekranı ele geçirdiği, masa üstüne erişimi engellediği, hatta bilgisayara ait web kamerasının kullanılarak dolandırıcılar tarafından vatandaşın fotoğrafının çekilebildiğini vurgulamak isteriz. Bu tip dolandırıcılık türü ile karşılaşan halkımızın kesinlikle dolandırıcılara itibar etmemesini, polisin bu şekilde para talebinde bulunmayacağını bildirmek isteriz."denildi.

Haber: S. KAŞKIR