Kredi Kartı kullananlar bu habere dikkat! En tehlikeli dolandırıcılık, mağazalarda, “kredi kartlarının kopyalanması” şeklinde yapılıyor. Zonguldak'ta, Ereğli'de ve Düzce'de birçok işyerinde kopya kredi kartı yöntemiyle hırsızlık olayı meydana geldi. 3 ilde iki kişi kopyaladıkları kredi kartı ile teknoloji dükkanlarından değeri yüksek lüks telefonları satın aldı. 15 bin liralık alışveriş karşılığını kopya kredi kartı ile ödeyen iki kişi emniyet tarafından her yerde aranıyor.

En son Ereğli'de işyerlerinden kopya kredi kartı ile alışveriş yapan iki kişinin kimlik tespit çalışmalarının tamamlandı. Zanlılar için diğer il ve ilçe emniyet müdürlüklerine arama kararlarının gönderildiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların dolandırıcılık olayına karışan iki kişinin görülmesi halinde 155 Polis İmdat ihbar hattını aramalarını istedi.

Polis uyarıyor

Dolandırıcıların, genellikle çalıntı kartlar ile posta yoluyla gönderilen kartları ele geçirerek eylemlerini gerçekleştirdiğini saptayan polise göre, en tehlikeli dolandırıcılık, mağazalardan, “kredi kartlarının kopyalanması” şeklinde yapılıyor. Bu yöntemde, karttaki bilgiler gerçek olduğundan, dolandırıcılığın ispatı da mümkün olmuyor.Polis, dolandırıcıların, bilgileri genellikle internetten temin ettiklerine dikkati çekerek, kredi kartı sahiplerini, kişisel bilgilerini internette güvenli olmayan sitelere göndermemeleri konusunda uyarıyor.

 

Haber: S. KAŞKIR