Düzce’de son günlerde dolandırıcıların sayısı bir hayli arttı. Özellikle telefon ile ve evlenme vaadiyle kandırılanların sayısında yaşanan artışın ardından Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bu gibi olaylara karşı uyarılarda bulunuyor. Daha önce cep telefonları aranarak kontör dolandırıcılığı yapan dolandırıcılar yöntemlerini değiştirdi ve artık ev telefonlarına dadandı.

Ev telefonları aranarak kendilerini polis diye tanıtan dolandırıcılar vatandaşları kandırarak para talep ediyor ve vatandaşı dolandırıyorlar. Bu olayların Düzce’de de baş gösterdiğini vurgulayan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bu gibi dolandırıcılara itibar etmemelerini ve emniyetin telefon ile hiçbir şekilde bir uygulama yapmadığını vurguladı ve vatandaşların bu gibi olaylarla karşılaştıkları takdirde hemen en yakın emniyet müdürlüğüne başvurarak konu hakkında şikayetçi olmaları gerektiğini belirtti.

Dolandırıcılığın bir başka yönü de evlenme vaadi. Bir aracı vasıtası ile tanıştırılan çiftlerin velilik hazırlıkları yapıldığı sırada altınları aldıklarını ve dolandırıcıların altınlar ile birlikte kaçtığını vurgulayan İl Emniyet Müdürlüğü, bu gibi olaylara itibar edilmemesi gerektiğini belirttiler.

Haber; R. BAL