Dört İlde düzenlenen Beş ayrı operasyonda 203 kilo eroin, bin 720 gram esrar ve 9 gram afyon sakızı ele geçirilirken, operasyon kapsamında yakalanan 26 kişidan birinin Düzce'den olduğu öğrenildi.

İstanbul ve Mersin emniyet müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği “sürgün” kod adlı çalışmada, Mersin Limanı'ndan Hollanda'ya gönderilmek üzere hazırlanarak Mermer yükü arasına gizlenmiş buyuk miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Mersin, İstanbul, Malatya ve Gaziantep'te Düzenlenen 5 Ayrı Operasyonda 203 Kilo 877 Gram Eroin, Bin 720 Gram Esrar ve 9 Gram civarında afyon sakızı ele geçirildi. Başka bir operasyon ile de Mersin'den İstanbul'a gitmekte olan bir araçta 13 kilogram eroin ele geçirildi.Operasyonun ilk aşaması olarak kabul edilen bu bölümde toplam 9 kişi yakalandı.

Mersin, İstanbul Malatya emniyetiyle yapılan “Balta” adındaki operasyonda ise Van'dan İstanbul'a sevk edilen 27 Kilogram civarında eroin ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak içinde Düzce'den de bir kişinin bulunduğu 6 kişi emniyet güçlerinin sevk ettiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin ve Gaziantep'te düzenlenen Tripod isimli operasyonda da 41 kilo civarında eroin ele geçirilirken, 4 şüpheli daha ele geçirildi. Diğer operasyonlarla birlikte yakalanan kişilerin sayısının 26 kişiyi bulduğu, bunlardan içlerinde iki polis memurunun da bulunduğu 18'inin tutuklandığı, bir kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 7 şüphelinin de sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

.