Acil durumlarda ilk önce arananlar arasında yer alan ve 7 gün 24 saat görev yapan itfaiye ekiplerinin asılsız ihbarlarla başı dertte... Akşam saatlerinde yaşanan olayda vatandaşların acil numaraları gereksiz yere meşgul ederek duyarsız davrandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde yangın olduğuna dair ihbar alan itfaiye ekipleri süratle harekete geçti . Kısa sürede olay yerine ulaşan ekiplerin bu sefer okul içine girmesi pek de kolay olmadı.

Güvenlik personeli olmayan okulun kilitli demir kapısının üzerinden atlayarak okul içine giren itfaiye ve emniyet ekipleri yaptıkları kontroller sonrasında ne yangına rastladı ne de yangın ihbarı veren kişiye ulaşabildi. 

 

Aradan 5 dakika geçmeden yine 110 hattına gelen Sancaklar Mahallesi Torlak Sokak'ta depo yangını ihbarı ile ekipler hızla yangın mahalline harekete geçti. kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler 4 katlı binanın birinci katında çıkan yangına su ve köpükle müdahale etti.

 

Kemal Kayık'a ait olduğu öğrenilen tekstil malzemelerinin bulunduğu depoya müdahale eden ekipler yoğun dumandan dolayı oksijen tüpü kullanarak içeriye girdi.

mahalle sakinlerinin korkulu gözlerle izlediği yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken binayı yoğun duman kapladı.

 Neyse ki can kaybının yaşanmadığı yangın sonrasında itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürürken, ilk önce gelen asılsız ihbar akıllara şu soruyu getirdi: "Ya asılsız verilen ihbarla gerçek ihbar çakışsaydı?

 Haber; İ.KELEŞ