Ankara'dan gelerek İstanbul istikametine gitmekte olan 06 ECU 11 plakalı aracın sürücüsü Düzce'ye geldiği sırada Çoban mevkisinde polisin dur ihtarına uymayınca aracı takip eden emniyet güçleri dur ihtarına uymayan aracı takibe aldı. Gümüşova'ya kadar devam eden takip sonucunda araçta bulunan şahıslar durumu farkedince yan yollara girerek ekiplerden kaçmaya çalıştı.

Yaşanan durum karşısında araya Düzce Emniyeti ile birlikte Gümüşova Emniyet ve Jandarma ekipleri de girdi. Yaklaşık bir saat süren takip ve arama çalışmalarının ardından araç, Gümüşova Soğukpınar Köyü civarında terk edilmiş bir şekilde bulundu.

Yapılan araştırmalar sonucunda araçta 3 kişi olduğu tespit edilirken bu üç kişinin aralıklarla aracı terk ettiği, aracı kullanan şahsın ise aracı yol kenarına bıraktıktan sonra aracın anahtarını bir vatandaşa bırakarak olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Yakalanan araç ekipler tarafından Gümüşova Emniyet Müdürlüğünün önüne çekilirken araçta bulunan şahısları arama çalışmaları devam ediyor.

Aracın içindeki şahısların polisten neden kaçtığı ise şahısların yakalanmasının ardından netlik kazanacak.