Tarımsal yatırımların yerleşik alana 1 km. mesafede olma zorunluluğunun bulunduğu Düzce'de, Tarım Bakanlığının destek verdiği yatırımlar boşa gitti Tarımsal anlamda yapılacak yatırımların Çevre Düzeni Planına göre yerleşik alana 1 km. Mesafede olma zorunluluğu Düzce'de tarımsal alanda proje hazırlayarak müracaatta bulunan yatırımcıları "şoke" etti.       

 

9.Etap "Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleme Projesi" kapsamında Düzce'den müracaatta bulunan   tarımsal yatırımcılar alınacak hibeden yararlanamıyor.Çevre Düzeni Planında yerleşik alana 1 km mesafede tarımsal amaçlı yatırım yapılamayacağı kaydının bulunması alınacak kredileri boşa çıkardı.

 

Konuyla ilgili Haber Merkezimizi arayan Tarımsal yatırımcılar, Tarım Bakanlığının yüzde 50 hibeli kırsal destekleme projelerinden yararlanmak için Çevre Düzeni Planındaki bu engelin kaldırılması gerektiğini dile getirdiler. Aynı konumda olan komşu ilimiz Bolu'da tarımsal amaçlı yatırım yapmak için bu tür engellerin bulunmadığı hatırlatılarak, Düzce'de 45 müracaattan elde edilecek 45 milyonun çöpe gitmesine rağmen Bolu'da müracaatta bulunan 263 yatırımcının 263 milyon destek aldığını hatırlattılar.Tarımsal alana uygunluk açısından Düzce'nin büyük artıları olduğunu kaydeden tarımsal yatırımcılar, Küçük Baş ve Büyük Baş Hayvancılık ile tavuk kümesi gibi yatırımların engellendiğini dile getirdiler.

 

Düzce'de mağdur olan tarımsal yatırımcılar "yatırım engelinin ortadan kalkması için" iktidarı temsil eden Ak Parti'ye yakında dert ve dileklerini içeren bir dosya ile müracaatta bulunacakları öğrenildi..

Haber;E.TAYHAN