Sözcü Gazetesi’nin haberine göre;  Düzce’deki bir inşaat işçisinin sosyal medya paylaşımı yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile başı derde girdi.

Düzce’de inşaat işçiliği yapan ancak işsiz olan bir çocuk babası N. B.’nin (35) hayatı sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla değişti. Yaptığı paylaşımla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklu olarak yargılandı.

Espri mahiyetinde paylaştım

Düzce 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada N.B. kendisini “Suç olduğunu bilmiyordum, espri mahiyetinde bir başkasının paylaştığı şeyi paylaştım” dese de “Cumhurbaşkanına hakaret, alenen hakaret ve birden çok kez yapmak” 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması ise beş yıl geriye bırakıldı.

Kılıçdaroğlu’nun Avukatı: Hakaret Değil

Kılıçdaroğlu avukatı Celal Çelik aracılığıyla mahkemeye gönderdiği beyanda, N.B’nin eyleminin hakaret kapsamında görülemeyeceği belirtildi, “Tüm siyasilerin eleştirilere katlanması gerekir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kabul görüldüğü demokratik ülkelerde eleştiriye katlanma bilinci vardır.” dedi.