TEM otoyolu Gölyaka Gişelerinden çıkarak  Gölyaka’ya bağlı Şaziye Köyü’ne ulaşan, bölgeyi de tanımayan yabancılar  Düzce tabelasının olmaması nedeniyle şaşkınlığa düşüyor. Bu durum aynı zamanda kentimizin tanıtımının ne düzeyde olduğuna da işaret ediyor.

Otoban bağlantısı yolunun sonunda ve Gölyaka D 100 karayolunun kesiştiği noktada bir tabelada İstanbul Ankara, diğerinde ise Gölyaka yazıyor. Turistik bölgeler ve özel işletmelere ulaşımı sağlayacak tabelalar da var ancak bir yabancının buradaki tabelalara bakarak Düzce’ye nasıl ulaşacağını anlamak mümkün değil.

Bölgeyi tanımadığı halde Düzce’ye gelmek isteyen ve bu noktaya ulaşan vatandaşlar kimseye bir şey sormazlarsa doğru yolu bulmaları için yüzde elli şansları var. Çoğu vatandaş yol ayrımında gördükleri vatandaşlara yol sorarken, bazılarının Düzce’ye ulaşmak için Gölyaka yolunu tercih ettikleri ifade ediliyor.

Küçük eksikliklerin yarattığı sıkıntılardan, bu sorunda olduğu gibi  kolayca kurtulmak da mümkün. Çözüm, bu gibi noktalara bir Düzce yön levhası koymak.. Böylece hem yolcular kolayca şehrimize ulaşacak, hem de önemli bir eksikliğimiz daha ortadan kalkmış olacak.