1999 yılında yaşanan depremlerin ardından Düzce’de depremin izlerini hala görmek mümkün. Yıkılan binaların temelleri ve bunun yanı sıra yıkılan binaların enkazlarının kaldırıldığı alanlardaki otlar ve çalılar. Düzce sokaklarında görmemizin mümkün olduğu otlarla dolu olan alan yaz aylarında tehlike saçıyor. Hemen her gün şehir merkezinde anız yangınları yaşanıyor. bu yangınlardan biri de bugün Cedidiye Mahallesi’nde yaşandı.

 

Cedidiye Mahallesinde Ticaret Lisesi’nin arkasında bulunan ve SGK binasının yapılması için tahsis edilen arsada otlar belirlenemeyen bir nedenle tutuştu.

 

 

Yangının başladığı yerde kül bulunması, sönmemiş küllerin otların içine atılarak kurumuş çalılıkların tutuşmasına neden olduğu ihtimalini ortaya çıkarırken, küçük bir alanda başlayan yangın rüzgârın etkisi ve otların kuru olması nedeniyle bir anda büyüdü.

 

 Bir anda geniş bir alana yayılan yangın itfaiyenin müdahalesi ile arsa dışına sıçramadan söndürüldü.

 

 

Yangının şehir merkezinin ortasında ve yerleşim yerine yakın olması nedeni ile büyük korku yaşattı. Son günlerde boş arazilerde sık sık meydana gelen anız yangınları ardından yetkililerin bir önlem alması gerekmediği sorusunu akıllara getirdi.

 

Haber; R. BAL