Düzce bir günde iki kovalamaca olayına sahne oldu. Akçakoca’da çevirmeden kaçan otomobil sürücünün ardından öğle saatlerinde polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü trafik kurallarının tamamını ihlal etti ve kaza yaparak durabildi.

Olay şu şekilde gerçekleşti: Metek Işıklı Kavşakta kırmızı ışık ihlali yaparak kalıcı konutlar istikametine seyir eden sürücüyü fark eden polis ekipleri araca defalarca dur ihtarı çekti. Ancak sürücü polis ekiplerinin Dur ihtarına uymayarak kaçmaya devam etti. Çok sayıda resmi ve sivil polislerin takip ettiği araç kalıcı konutlar kavşağına tersten girerek Kazukoğlu mahallesine döndü.
Hızlı bir şekilde ilerleyen araç Kazukoğlu mahallesinde sürücü T.Y.’nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ilk önce trafik levhasına ardından ise bir evin duvarına çarparak durabildi.
Araç içerisinde bulunan T.Y. kazadan yara almadan kurtulurken polisler tarafından gözaltına alındı. Sürücü T.Y.’nin ehliyeti olmadığı için kaçtığı öğrenilirken, sürücü trafiği tehlikeye sokmaktan ve kural ihlallerinden mahkemeye sevk edildi.Kaza yapan araç olay yerine çağırılan çekici yardımı ile kaldırırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber; İ.KELEŞ