Düzce'de özellikle son zamanlarda inşaat sektörünün hareketlenmesi ile iş kazalarında da artış gözlenmeye başladı. Bu kazalar, inşaatlarda hem işçi hem de işveren tarafından gerekli güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığının sorgulanmasının da yolunu açıyor. Yine bugün Bir inşaatta çalışan işçi, elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.



Olay, sabah saatlerinde Hamiye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Hüseyin Ç. İsimli inşaat işçisi üç katlı inşaat halindeki binanın 3.katında vinç ile yük çekiyordu. Birden Elektrik akımına kapılan talihsiz işçi büyük bir patlama ile yere yığıldı.



 Mesai arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine 112 acil servis ekipleri sevk edildi. kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri binanın 3. Katına çıkarak yaralı işçiye müdahale etti. Ancak inşaat işçisini aşağıya indirmek pek kolay olmadı ve 2.kat ile 3. Kat arasındaki kalıplar yine işçiler tarafından kırılarak yaralının indirilmesi sağlandı.


Güçlükle 3. Kattan aşağı indirilen Hüseyin Ç., ağır yaralı olarak Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Talihsiz inşaat işçisinin vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Hüseyin Ç., kaldırıldığı Üniversite Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haber;İ.Keleş