Akşam saat 23:00 sıralarında Kalıcı Konutlar 12. Bölge 105. Ada FBS 3. Blok daire 2’de çıkan yangında dairenin bir odası kullanılamaz hale geldi. Mustafa Ilgaz’a ait evde çıkan yangını gören vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Binanın doğalgazlı olması nedeni ile binada bulunan hane sakinleri hemen binayı boşalttı. Elektrik süpürgesinden çıktığı tahmin edilen yangına ilk müdahaleyi apartman sakinleri yaptı. Vatandaşlar yangına müdahale ederken olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaptıkları müdahale sonucu yangını kontrol altına aldılar. Olay yerine gelen DERGAZ ekipleri de olası bir tehlikeye karşı binanın doğalgazını kestiler.

Yangın kontrol altına alındıktan sonra yangının elektrik süpürgesinden çıktığı iddia edildi. Yangın sırasında vatandaşlar büyük panik yaşarken yaşanan olayları toplanan kalabalık meraklı gözlerle izledi.

Kendi imkanları ile yangına müdahale eden vatandaşlar, “balkonun camını kırarak içeri girmek istedik fakat yanlış bir şey yapmayalım diye dokunmadık zaten bu süre zarfında cam sıcaktan kendi kırıldı.” İfadelerini kullandılar. Ayrıca vatandaşlar ev sahibinin iki gündür evde olmadığını ifade ettiler.

Haber; R. BAL